Un pacient que emmalalteix d’afàsia després d’haver sofert un ictus es pot recuperar. Per a la recuperació d’aquest, és molt important la funció de l’especialista en logopèdia al Maresme.

Una afàsia és una lesió cerebral que afecta el pacient en l’àrea del llenguatge. Existeixen diversos tipus d’afàsia depenent de la lesió ocasionada. Un dels exemples més comuns és que la persona sàpiga el que vol dir, però a l’hora d’executar la paraula li surt una altra diferent. A vegades, la relació que fa el pacient és sil·làbica i altres vegades simbòlica o associativa. No obstant, això només és un exemple i existeixen altres formes en les quals es presenta l’afàsia.

Si tens un amic o familiar amb aquest trastorn, arma’t de paciència i no tiris la tovallola. Sigues conscient que aquesta persona, dins de les seves possibilitats, està tractant de comunicar-se amb tu. Intenta esbrinar quin tipus d’associacions són les que està fent el seu cervell per a produir les paraules. Si has de corregir-li, fes-ho sempre amb afecte perquè no es frustri. A vegades pots ajudar fent llistes de coses quotidianes com, per exemple, anar a la cuina i nomenar el conjunt d’objectes que conté (microones, forn, nevera…). La millor manera de relacionar-te amb aquest familiar i ajudar a la seva recuperació sempre te la facilitarà un especialista en logopèdia al Maresme.

El procés de recuperació és a vegades molt lent, però, amb la seva ajuda, observaràs els canvis i avanços des del principi de la lesió fins al moment i et sorprendràs. No et desanimis i procura continuar esforçant-te i animant també a esforçar-se a la persona que té el problema de llenguatge.

A Enam Psicologia estem a la teva disposició per a orientar-te a afrontar de la millor manera possible la comunicació amb la persona que té aquest problema amb el llenguatge. Sol·licita’ns informació. Estarem encantats d’atendre’t.